FINAL CALL FOR GAASBEEK

Hoog tijd om dit uitzonderlijke erfgoed met een laatste bezoek te vereren!

We weten het: alleen maar hoofdletters in de titel is schreeuwerig. Not done, eigenlijk. Maar net zoals een bel ooit weergalmde door een bruine kroeg en de cafégangers hun laatste dorst konden lessen of de omroep 'This is the last call for flight 604 to Brussels. Any passengers not already on board, please report to terminal four immediately.' reizigers aan het hollen zet, willen wij iedereen herinneren aan onze Last Call for Gaasbeek.

Nog welgeteld 7 dagen is het Kasteel van Gaasbeek open voor bezoekers. Daarna sluiten we de deuren voor een grote restauratiecampagne om ze pas in 2023 opnieuw te openen.

Last Call for Gaasbeek

Middeleeuwse burcht. Strategisch bolwerk. Riante zomerresidentie. Toevluchtsoord voor politieke bannelingen. Theater van de geschiedenis. Eigentijds museum. Klopt, maar bovenal is het kasteel één grote Wunderkammer: een bonte verzameling van bijzondere objecten die u verwonderen, prikkelen en meevoeren naar vervlogen tijden. Na een lange periode vol spraakmakende tentoonstellingen herontdekt het kasteel zichzelf. Een must voor wie wil genieten van het kasteel in zijn puurste vorm: als uniek historisch huis met een rijke collectie en meeslepend verleden.

Dwaal op uw eigen tempo doorheen de gangen en kamers van het kasteel, ontsnap aan het gedruis van de dagdagelijkse wereld en laat u verbazen door twaalf uitgelichte pronkstukken. Elk met een eigen verhaal, stuk voor stuk intrigerend en uniek.

Last Call for Gaasbeek: een laatste kans voor wie wil genieten van het kasteel waarin – heel even nog – alles is zoals het was.

Praktische info / Het Kasteel van Gaasbeek is open tot en met zondag 30 augustus 2020. Gesloten op maandag en dinsdag, open van woensdag tot zondag van 10:00 - 18:00 u. Laatste ingang om 17:00 u. Reservatie is verplicht: https://kasteelgaasbeek.i-reserve.net/, de plaatsen zijn beperkt en raken razendsnel volzet!

Op 30 augustus worden de poorten gesloten om 18:00 uur en start de belangrijkste restauratiecampagne sinds het begin van de negentiende eeuw. Het omliggende parkdomein en de Museumtuin blijven open en toegankelijk.

Tess Thibaut

Pers & communicatie, Kasteel van Gaasbeek

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de intrigerende Franse markiezin Arconati Visconti. Zij was de schoondochter van aristocraten Giuseppe en Costanza Arconati Visconti die van dit kasteel, tussen 1821 en 1839, een unieke ontmoetingsplaats maakten voor intellectuele uitwisselingen tussen verbannen Italiaanse politici, Europese schrijvers en wetenschappers. Ook Marie Arconati Visconti stond open voor de grote intellectuele debatten van haar tijd, waarvan onder andere haar briefwisseling met en steun voor Alfred Dreyfus getuigen. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. 

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Neem contact op met

Kasteelstraat 40 1750 Gaasbeek (Lennik)

+3225310130

kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be

www.kasteelvangaasbeek.be