Kasteel van Gaasbeek onthult nieuwe sculptuur in tuin van Hermitage

Het Kasteel van Gaasbeek nodigt u uit voor de inhuldiging van de sculptuur ‘The Peasant Wedding’ in de tuin van de Hermitage. 

Studio Job creëerde deze manshoge sculptuur voor de lopende expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’. Het kasteel kocht dit werk aan met de gewaardeerde steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België en van Lions Club Kasteel van Gaasbeek. Deze steun kadert binnen ons gezamenlijke traject, waarin wij blinden en slechtzienden een volwaardige erfgoedervaring willen bieden.

De inhuldiging vindt plaats op zondag 28 april om 11 u. in de tuin van de Hermitage, net beneden het Barokpaviljoen.

Op het programma:

11 u. – 11.30 u. Inhuldiging sculptuur door Luc Vanackere, directeur Kasteel van Gaasbeek, Jean-Philippe Derauw, Lions Club Kasteel van Gaasbeek, Hanna Oosterbaan, cultureel attaché Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België, en Studio Job

11.30 u. – 11.45 u.: Vragenronde voor pers

11.45 u.: Receptie + bezoek aan de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ met audiogids op maat van blinden en slechtzienden

 

Bevestig uw aanwezigheid voor woensdag 24 april op kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding of u alleen of met twee personen komt.

Voor meer informatie omtrent deze inhuldiging: Tess Thibaut / tess.thibaut@vlaanderen.be

Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Een bezoek aan het kasteel prikkelt al uw zintuigen. Verrassende tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars geven ons erfgoed een gedurfde twist.

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek (Lennik)