Kasteel van Gaasbeek persberichten

Kasteel van Gaasbeek persberichten

Wij dragen zorg voor uw gegevens

Beste,

Op 25 mei is de General Data Protection Rule in werking getreden. Dit betekent dat iedere organisatie die persoonsinformatie beheert, moet voldoen aan de Europese regelgeving inzake privacy- en gegevensbescherming.

Kasteel van Gaasbeek verwerkt uw persoonsgegevens in het kader van het algemeen belang voor het verstrekken van onze diensten. Wilt u niet dat we uw gegevens verwerken, wilt u weten welke persoonsgegevens we verwerken of wilt u uw persoonsgegevens verbeteren of laten verwijderen, dan kunt u mailen naar onze verantwoordelijke voor gegevensverwerking, Joke Beyl. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vindt u op https://www.kasteelvangaasbeek.be/nl/contact/gegevensbescherming.

Indien u onze persberichten niet langer wenst te ontvangen, dan kan u zich onderaan dit bericht uitschrijven.

Met hartelijke groeten,
Het kasteelteam

Contacteer ons
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie , Kasteel Van Gaasbeek
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie , Kasteel Van Gaasbeek
Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Een bezoek aan het kasteel prikkelt al uw zintuigen. Verrassende tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars geven ons erfgoed een gedurfde twist.

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek (Lennik)