Last Call for Gaasbeek

Last Call for Gaasbeek

Een laatste kans voor wie wil genieten van het kasteel waarin - heel even nog - alles is zoals het was.

Dat het Kasteel van Gaasbeek aan de vooravond staat van een grote restauratiecampagne en dit najaar zijn deuren sluit om ze pas in 2023 opnieuw te openen, hoeven we u wellicht niet meer te vertellen. Voor het zo ver is geven we bezoekers met veel plezier de kans om dit uitzonderlijke erfgoed met een (voorlopig) laatste bezoek te vereren. 

Het kasteel als Wunderkammer

Middeleeuwse burcht. Strategisch bolwerk. Riante zomerresidentie. Toevluchtsoord voor politieke bannelingen. Theater van de geschiedenis. Eigentijds museum. Klopt, maar bovenal is het kasteel één grote Wunderkammer: een bonte verzameling van bijzondere objecten die verwonderen, prikkelen en u meevoeren naar vervlogen tijden. Deze gedaante spelen we helemaal uit tijdens dit laatste seizoen voor de sluiting.

Na een lange periode vol spraakmakende tentoonstellingen herontdekt het kasteel zichzelf. Een must voor wie wil genieten van het kasteel in zijn puurste vorm: als uniek historisch huis met een rijke collectie en meeslepend verleden. Voor de gelegenheid werkten we een heuse 'Wunderkammer Wandeling' uit, een tocht die bezoekers aan de hand van een bezoekersgidsje meevoert doorheen de gangen en kamers van het kasteel, doet ontsnappen aan het gedruis van de dagdagelijkse wereld en laat stilstaan bij twaalf uitgelichte pronkstukken uit de eigen collectie. Elk met een eigen verhaal, stuk voor stuk intrigerend en uniek.

COVID-19 maatregelen

Wij zijn ongelofelijk blij om opnieuw bezoekers te kunnen verwelkomen in het kasteel en hebben al de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om een bezoek op de meest veilige manier te laten verlopen. Zo werken we bijvoorbeeld met tijdsloten, een maximum capaciteit, verplichte reservering, een vast éénrichtingsparcours doorheen het kasteel, ...

Omwille van de omstandigheden blijven het kasteel en de Museumtuin op maandag en dinsdag dicht. Dit geeft ons ruim de tijd om het kasteel grondig te poetsen en te ontsmetten. Van woensdag tot zondag zijn we open voor iedereen die zijn kot eens wil inruilen voor... een kasteel!

Een overzicht van al de voorzorgsmaatregelen en praktische informatie is te vinden op onze website.

Praktische info / Open van 20.05 tot en met 30.08.2020. Gesloten op maandag en dinsdag, open van woensdag tot zondag: 10.00 u. - 18.00 u. Open op feestdagen.
Reservatie via 02 531 01 30 of bezoek.gaasbeek@vlaanderen.be.

Tess Thibaut Verantwoordelijke communicatie, Kasteel van Gaasbeek

 

 

Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Het Kasteel van Gaasbeek is momenteel gesloten voor een grote restauratiecampagne en heropent in 2023. Het parkdomein en de Museumtuin blijven open en toegankelijk! 

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek (Lennik)