Opening en persbezoek expo's The Private Papers & Exquisite Corpses

Opening en persbezoek expo's The Private Papers & Exquisite Corpses

Rubens bij leven en dood & Erwin Olafs hommage aan Egmond

Maandag 18 juni 2018 — Het Kasteel van Gaasbeek nodigt u uit voor de opening en exclusieve voorbezichtiging van onze zomerexpo's op vrijdag 29 juni om 15 u. in het Kasteel van Gaasbeek. We voorzien een afternoon tea waarbij u als pers de mogelijkheid heeft de expo's te bezoeken onder begeleiding van de directeur van het kasteel, Luc Vanackere.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor maandag 25 juni op kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be 

In 'The Private Papers / Rubens bij leven en dood' plaatsen we twee topstukken uit ons kasteelarchief in de kijker: het huwelijkscontract en het laatste testament van Rubens. Storytelling agency Shaved Monkey creëerde speciaal voor deze tentoonstelling een multimediaal project dat beide uitzonderlijke manuscripten tot leven brengt. Details worden uitvergroot en zorgen voor een bijzondere, audiovisuele ervaring. De bezoeker krijgt een unieke inkijk in het persoonlijke leven van de grote Vlaamse meester. In samenwerking met het Rubenianum, Antwerpen.

De Nederlandse meesterfotograaf Erwin Olaf (°1959) maakte foto’s geïnspireerd op het schilderij ‘De laatste hulde aan de graven van Egmond en Hoorn’ (1851) van Louis Gallait, dat de overleden graaf van Egmond (1522-1568), een van de meest markante voormalige kasteelbewoners, in beeld brengt. Speciaal voor dit vanitas-jaar herneemt het Kasteel van Gaasbeek deze expositie. De monumentale foto’s tonen de entourage van Egmond en de leden van de Brusselse schuttersgilde die hem een laatste groet brengen. Olaf voegde enkele opvallende vrouwelijke figuren toe, met een knipoog naar markiezin Arconati Visconti, de laatste eigenares van het kasteel. 

The Private Papers/Rubens bij leven en dood

Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie at Kasteel Van Gaasbeek