Uitnodiging Persconferentie - 05.04.2019

Uitnodiging Persconferentie - 05.04.2019

Feast of Fools. Bruegel herontdekt

Het Kasteel van Gaasbeek nodigt u met veel plezier uit voor ons persmoment rond de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’.  Maak kennis met een reeks sleutelwerken van moderne meesters en creaties van hedendaagse kunstenaars die ‘iets met Bruegel hebben’.

Dit persmoment vindt plaats op vrijdag 5 april om 14:00 u in het Kasteel van Gaasbeek.

Op het programma:

14u00 - Ontvangst
14u10 -  Introductie door Luc Vanackere
14u20 - Exclusieve mogelijkheid om de expo te bezoeken in aanwezigheid van enkele kunstenaars

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via tess.thibaut@vlaanderen.be voor dinsdag 2 april.

Wij hopen u dan te mogen verwelkomen!

Contacteer ons
Tess Thibaut Pers en communicatieverantwoordelijke, Kasteel Van Gaasbeek
Tess Thibaut Pers en communicatieverantwoordelijke, Kasteel Van Gaasbeek
Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Een bezoek aan het kasteel prikkelt al uw zintuigen. Verrassende tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars geven ons erfgoed een gedurfde twist.

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek (Lennik)