Uitnodiging pers / Inhuldiging maquette voor blinden en slechtzienden

Uitnodiging pers / Inhuldiging maquette voor blinden en slechtzienden

Kasteel van Gaasbeek en Lions Club Kasteel van Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek nodigt u uit voor de inhuldiging van zijn unieke maquette voor blinden en slechtzienden. Deze maquette werd gerealiseerd met de gewaardeerde steun van Lions Club Kasteel van Gaasbeek in het kader van ons gezamenlijke traject, waarin wij blinden en slechtzienden een volwaardige erfgoedervaring willen bieden, en daarvoor ook de nodige tools willen ontwikkelen. We lichten ook een tip van de sluier op betreffende de volgende fasen van dit project. 

De inhuldiging vindt plaats op zondag 21 oktober om 10 u. in het Kasteel van Gaasbeek.

Op het programma:

10 – 10.15 u. Inhuldiging maquette door Luc Vanackere, directeur Kasteel van Gaasbeek en Jean-Philippe Derauw, Lions Club Kasteel van Gaasbeek

10.15 – 10.30 u. Vragenronde met Mathias Van Meerbeek, ontwerper van de maquette

10.30 – 12 u. Bezoek aan de expo Cindy Wright / Dead Poetry met audiogids op maat van blinden en slechtzienden

12 – 13 u. Receptie

Bevestig uw aanwezigheid op kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding of u alleen of met twee personen komt. 

Contacteer ons
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie, Kasteel Van Gaasbeek
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie, Kasteel Van Gaasbeek
Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Een bezoek aan het kasteel prikkelt al uw zintuigen. Verrassende tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars geven ons erfgoed een gedurfde twist.

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek (Lennik)