Uitnodiging voor de feestelijke opening van de Week van de verbeelding

Beste journalist,

Verbeelding kan je in elk individu aanwakkeren en intensifiëren. Het is de bron van een enorme kracht die we allemaal delen. Vanuit die gedeelde overtuiging ontstond het project Week van de verbeelding, een samenwerking van het Kasteel van Gaasbeek, de School van Gaasbeek en het Agentschap voor Natuur en Bos met vzw Zonnelied, een dienstverleningscentrum voor volwassenen met een beperking actief in West-Brabant en Brussel. Tijdens deze Week van de verbeelding kunnen bezoekers genieten van twee activiteiten. ​
» Op 26 oktober is er de theatervoorstelling van Theater Tartaar & Het Gevolg: 'Als de koning komt'. In deze levendige en ontroerende voorstelling schuilt de kracht van de spelers, allen in de rol van wereldleiders, juist in hun beperking. ​
» Daarnaast loopt er in het Kasteel van Groenenberg een bijzondere expo van de Zonneliedcollectie, die bestaat uit beeldend werk van de Zonneliedkunstenaars. De expo is gratis te bezichtigen op 27, 28 en 29 oktober.

“Het Kasteel van Gaasbeek is een open en inclusief huis dat met beide voeten in de samenleving wil staan. Ook bezoekers die minder evident hun weg vinden in het culturele landschap verwelkomen we graag in ons museum. Vanuit een gedeeld geloof in de kracht van de verbeelding hebben we samen met Zonnelied, het Agentschap voor Natuur en Bos en de School van Gaasbeek de Week van de verbeelding in het leven geroepen om deze doelgroep bijzondere aandacht te schenken. Want de kracht van de verbeelding schuilt in ons allen.”
– Isabel Lowyck, directeur van het Kasteel van Gaasbeek. ​ 

Graag nodigen we je uit voor de opening van de expo van de Zonneliedcollectie in aanwezigheid van de kunstenaars. Wat staat er op het programma?

11 uur » Verwelkoming door Isabel Lowyck (Kasteel van Gaasbeek), Katleen Evenepoel (Zonnelied & Theater Tartaar) en Goedele Van der Spiegel (Agentschap voor Natuur en Bos)
11.15 uur » Vrij bezoek aan de expo in het bijzijn van de kunstenaars van vzw Zonnelied
Doorlopend » Koffie en croissants in 'Koffiechat', het mobiel café van vzw Zonnelied

Ben je er graag bij? Bevestig je aanwezigheid graag voor 23 oktober door een mailtje te sturen naar [email protected].

We kijken er naar uit je te verwelkomen,

Kasteel van Gaasbeek
Zonnelied vzw en Zonneliedcollectie
Agentschap voor Natuur en Bos
De School van Gaasbeek

///

Praktisch

Wanneer? Vrijdag 27 oktober om 11 uur
Wat? Feestelijke opening van de Week van de verbeelding
Waar? In het Kasteel van Groenenberg te Vlezenbeek, parkeer je wagen op de parking van het Kasteel van Gaasbeek (Kasteelstraat Lennik), dan is het nog een kleine tien minuten stappen.

Tess Thibaut

Pers & communicatie, Kasteel van Gaasbeek

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de intrigerende Franse markiezin Arconati Visconti. Zij was de schoondochter van aristocraten Giuseppe en Costanza Arconati Visconti die van dit kasteel, tussen 1821 en 1839, een unieke ontmoetingsplaats maakten voor intellectuele uitwisselingen tussen verbannen Italiaanse politici, Europese schrijvers en wetenschappers. Ook Marie Arconati Visconti stond open voor de grote intellectuele debatten van haar tijd, waarvan onder andere haar briefwisseling met en steun voor Alfred Dreyfus getuigen. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. 

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Neem contact op met

Kasteelstraat 40 1750 Gaasbeek (Lennik)

+3225310130

[email protected]

www.kasteelvangaasbeek.be