Unieke, nieuwe parkgids

Unieke, nieuwe parkgids

Wandel en (her-)ontdek de parken van Gaasbeek en Groenenberg!

Maandag 16 juli 2018 — Kasteel van Gaasbeek, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei sloegen de handen in elkaar en maakten een wel heel bijzondere parkgids.

Het parkenboekje is een gratis en zeer toegankelijke gids doorheen de prachtige parken van Gaasbeek en Groenenberg. Tegenover elkaar gelegen zijn ze allerminst elkaars spiegelbeeld. Ieder park herbergt bijzondere pareltjes op het vlak van natuur en cultuur. Met dit boekje kan je deze ontdekken op je eigen ritme.

De parkgids bevat een kaartje van beide parken alsook interessante en leuke weetjes, gestoffeerd met prachtige foto’s, die verbonden zijn aan vier thema’s:

  1. Allemaal beestjes
  2. Verdwenen schatten
  3. Bossen en bomen
  4. Stenen ambities

Van ijskelders, over verdwenen namaakgrotten, tot bosvlinders en sterrenbossen, je komt het allemaal te weten in deze gloednieuwe parkgids!

De parkgids Gaasbeek en Groenenberg is gratis te bekomen aan de balie van het Kasteel van Gaasbeek (gesloten op maandag) of te downloaden via de website www.kasteelvangaasbeek.be/nl/park-en-museumtuin 

Park Gaasbeek, (c) Kasteel van Gaasbeek
Park Groenenberg, (c) Agentschap voor Natuur en Bos
Park Gaasbeek, (c) Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie at Kasteel Van Gaasbeek