Unieke samenwerking!

Unieke samenwerking!

Wijngaardfeesten Wijndomein Dappersveld-Woestijn i.s.m. Kasteel van Gaasbeek

09.09, 10 u.- 20u.

Het Kasteel van Gaasbeek organiseert samen met haar naaste buur, het Wijndomein Dappersveld-Woestijn, een wel heel bijzondere activiteit. Het kasteel kijkt steeds vaker over haar eigen muren. Deze keer doet ze dat door naar het wijndomein te gaan. En omgekeerd.

Op zondag 9 september gooit Dappersveld de deuren open voor iedereen tijdens de jaarlijkse wijngaardfeesten. Voor de volwassenen zijn er rondleidingen op het wijndomein, er is een zonneterras met live muziek en voor de kinderen is er animatie op maat voorzien.

Dit jaar kunnen bezoekers uitzonderlijk deelnemen aan een bewegwijzerde wandeling van 4 km naar het kasteel. In het kasteel kunnen zij vervolgens op eigen tempo de tentoonstelling ‘Cindy Wright / Dead Poetry’ bezoeken. Deze expo creëert een dialoog tussen de monumentale, fotorealistische schilderijen van Cindy Wright en de prachtig gedecoreerde kasteelzalen. Net als het Wijndomein plaatst deze Belgische kunstenares ecologie voorop als een centraal thema in haar werk.

Na het bezoek biedt Wijndomein Dappersveld-Woestijn de bezoekers in het charmante koetshuis van het kasteel een drankje aan. Wie zich daarna liever naar het wijndomein terug laat voeren, kan daarvoor de huifkar nemen. De moedigen keren te voet terug.

Zin om langs te komen? Het Wijndomein is op 09.09 voor iedereen vrij toegankelijk. Tickets voor het arrangement ‘wandeling + bezoek expo + drankje’ zijn te bekomen op het Wijndomein tussen 10 u. en 16 u.

Prijs arrangement: volwassenen: 10 euro p.p. / - 18 jaar: 2 euro p.p. / - 7 jaar: gratis

Meer info i.v.m. de samenwerking en de expo: Joke Beyl, communicatieverantwoordelijke Kasteel van Gaasbeek, joke.beyl@cjsm.vlaanderen.be

Meer info i.v.m. de wijngaardfeesten: Sam Dehandschutter, info@wijndomein-woestijn.be

Contacteer ons
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie, Kasteel Van Gaasbeek
Joke Beyl Verantwoordelijke communicatie, Kasteel Van Gaasbeek
Over Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.

Een bezoek aan het kasteel prikkelt al uw zintuigen. Verrassende tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars geven ons erfgoed een gedurfde twist.

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek (Lennik)